breakfast in americaVi spiste skikkelig amerikansk frokost i dag og det var såå godt! Stappmette som vi ble tok vi en pause på vegen opp til skolen i parken nedenfor skolen hvor vi snakket med en superhyggelig dame som kom bort til oss med to kjempesøte hunder. Ellers har jeg ikke gjort så mye egentlig. Mental forberedelse for mer skolearbeid.

 

♥ Anna

dagen i dag kan bli vår beste dagI dag har vært en så utrolig lang og innholdsrik dag! Vi dro fra skolen ca klokka 8.30 og har rukket å både spise frokost i new york city, være på et kunstgalleri med såå mye kult, gått litt rundt på manhattan, vært på et stort marked som strakte seg over gud vet hvor mange "streets", drukket kaffe, vært i central park for første gang hvor vi var vitne til samtlige bryllupsfotograferinger, hørte king of leon som spilte på en gratiskonsert i parken (køen var så lang at vi mest sannsynlig ikke hadde kommet inn før det var over) og sett de kuleste såpeboblene noen sinne! Etter det gikk vi og nynnet på "New York, New York" langs Madison Avenue hvor vi gikk forbi de største og mest luksuriøse merkebutikkene. I denne byen skjer det altså så mye hele tiden, men i motsetning til det jeg trodde før jeg dro, er det samtidig skikkelig behagelig og avslappende å gå rundt. Jeg trodde helt sikkert at det skulle være litt i meste laget, men det er det virkelig ikke bare fordi det er så god atmosfære. Se bare på verdens søteste mennesker på det nederste bildet♥♥ Haha, nå skal jeg sove - jeg er helt utslitt. 

 

♥ Anna

onsdagI dag har jeg faktisk hatt leksefri i engelsk og kjemi! Det har vært utrolig godt og jeg har jo til og med fått tid til å blogge før jeg skal legge meg. Det er slett ikke verst. Den første økten med golf var i dag og det var skikkelig gøy! Det merkes at sist jeg slo noen slag ikke akkurat var i går, men jeg fikk skryt for teknikk, så jeg har det vel fortsatt litt i kroppen, haha. Området der vi var var også veldig fint og det var lettende å være på et annet sted enn skolen midt i uka. Treneren min ble forresten overlykkelig over at jeg hadde med kamera og lånte det og tok en del bilder som han ville at jeg skulle sende til han. Flaks for han at jeg har bestemt meg for å ta med kamera hvor enn jeg er bare i tilfelle jeg får lyst til å ta litt bilder! Jeg var forresten på tennis i går og det var også veldig morsomt. Livet er bra her i amerika til tross for litt frustrasjon over mye skolearbeid, så vet dere det.
 Håper alle hjemme har det bra også og at dere nyter den kommende høstferien♥♥♥ (det har ikke vi!)

 

♥ Anna

Mandag

Som dere kanskje ser har jeg personliggjort "headeren" min (redigerte den på lørdag, ikke i dag) . Bildene er fra lørdagen. Nå må jeg tilbake til leksene hade.

 

♥ Anna

Woodbury Common Outlet

I dag var vi på Woodbury Common Outlet, et skikkelig koselig sted som var helt enormt med masse forskjellige butikker og da spesielt merkebutikker som Chloè, Fendi (Sanne har på en jakke til over 10 000kr derfra der oppe), Nike, Burberry, Gucci, Prada osv osv. Det var så utrolig mye mer at jeg ikke kan skrive det fordi da vil det ta hele siden nedover og det var så stort! Det tok sikkert over ti minutter å gå fra den ene siden til den andre. Alt var i tillegg på skikkelig salg og noen nikesko kostet for eksempel bare ca 30 dollar! Det morsomme var egentlig at nederst på prislappene og kvitteringene stod ikke lenger den faktiske prosen du betaler, men hvor mye du sparer fra den opprinnelige prisen! Det tror jeg virkelig er et fungerende salgstriks, men økonomisk som jeg er, kjøpte jeg faktisk bare en ting, og det var en piké-skjorte som jeg måtte ha til den strenge kleskoden når jeg skal begynne på golf på onsdag! Haha, det var ikke planlagt i det hele tatt å begynne på det, men han som er coachen er skikkelig morsom og snill og jeg tenker at når vi reiser vekk fra skolen en gang midt i uka, så er det sikkert ganske godt. Det siste bildet er forresten fra uteområdet på campuset, er det ikke fint?
 Etter vi kom tilbake har jeg egentlig bare spist og gjort litt lekser. Ny uke, nye muligheter som det er vanlig å si.

 

♥ Anna 

lørdag tjueførste september

Åh, dagen kunne virkelig ikke vært bedre! Vi fikk gratis transport til og fra manhattan (i de kule skolebussene, haha) og jeg og sanne har bare gått rundt i litt forskjellige gater og tatt bilder og snakket og virkelig bare hatt det skikkelig bra. En utrolig god avveksling fra skolen rett og slett. I kveld blir en jeg-slapper-av-for-meg-selv-kveld tror jeg. Intensiteten på alt her, både slitsomme og veldig bra inntrykk gjør at jeg merker det på kroppen, selv om det egentlig ikke gjør noe fordi det er definitivt er verdt det! I morgen tror jeg vi skal på et stort "outlet" på et sted vi ikke har vært før så det kan jo bli spennende! 

 

♥ Anna

livet.

Hei! Jeg vet at jeg har vært veldig dårlig til å blogge nå i det siste, men om det sant skal sies har jeg ikke hatt så mye som et eneste ledig kvarter en gang disse dagene. Det har gått i ett med skole, clubs, mat, lekser og soving. Jeg har bokstavelig talt sittet fra vi er ferdig med middag (17:30-18:30) og sammenhengende frem til midnatt hver dag og da er jeg så trøtt at jeg sovner på et blunk. Ikke mye tid å få presset inn til blogging der med andre ord. Cookies, muffins, kaker og is-bar som til alle måltider er til stedet i kantina er regelmessig brukt og er virkelig gull verdt i en ellers veldig slitsom dag. Jeg spiser seriøst litt av det sammen med kaffe som også alltid er i kantina hver eneste dag og merker at det faktisk holder humøret bedre oppe!

Nå er det i alle fall endelig helg! Vi har fortsatt lekser i alle fag unntatt matte til mandag og i tillegg to prøver samme dagen, men det er fortsatt utrolig godt å få litt fri og avveksling! Jeg og Ingrid ville komme oss vekk fra campus og dro ned til Tarrytown for å spise der i stedenfor å spise på skolen. Vi dro på en gresk restaurant og det var såå godt! Nå skal jeg sove og sove lenge. Gleder meg! 

 

♥ Anna

skole

Jeg kan si til alle som lurer på om "Er det ikke IB som er ganske vanskelig" at jo, det er det. Vi begynte såvidt på skolen på torsdag og alle lærerne sa at vi måtte være forberedt på å starte for fullt på mandag, noe de virkelig gjennomførte. Ikke bare varer skoledagen fra 8.15 til 16.00 uten lenger enn 5 minutter pause mellom hver time (untatt mat som er 50min), men det er også activities på ettermiddagen fra 16.10 til 17.00 som vi må være med på på grunn av CAS, deretter må man jo nesten spise litt til middag litt etter klokka fem før jeg i alle fall i dag har sittet fra litt før 19 til litt før 23 sammenhengene med alle leksene som er "due tomorrow". Til de som lurer er jeg egentlig enda ikke ferdig fordi jeg forstår ikke historie-leksene, skjønte bare halvparten av kjemien og var nødt til å kutte ut noe av matten for å få tid til alt det andre. Alt tar også mye lengere tid nå som pensumet er på engelsk og jeg må slå opp noe som føles som at er hvert 5. ord. Dette ble et lite positivt innlegg merker jeg, men må jo få det frem.

Bildene ute er ikke fra i dag, men fra en tur jeg gikk på i går. Ikke tro at jeg hadde tid til det! Haha. Blir nok litt dårligere med blogging fremover om dette er den vanlige arbeidsmengden vi får. Har en truende følelse av at det egentlig er mer.. Jaja, det var i alle fall litt godt å komme ordentlig i gang.  Nå skal jeg lese litt til biologi før jeg legger meg og gjør meg klar til en ny dag.

 

♥ Anna

Helg i AmerikaBildene skal si så å si det meste om dagen som har bestått av frokost på subway, tog inn til New York, shopping, mat på friday's, (ikke se mamma og pappa)mer shopping og til slutt frozen yogurt til kveldsmat. Det er såå godt, og han som jobber der er skikkelig snill og kul og har faktisk spilt sammen med Alice Cooper en gang i tiden.
 Må bare si at selv om jeg har vært i NY en gang før, merket jeg at byen hadde veldig mye mer å by på -og det til tross for at vi kun var i 5th avenue og såvidt på broadway i løpet av hele dagen!! Neste gang vil jeg i Central Park eller til Soho. Gleder meg allerede. Jeg har virkelig forelsket meg litt i amerika i seg selv. Hvor blide og utadvente alle er, hvor fine husene med søte verandaer med sofaer og gyngestoler på hvor man kan lese og drikke te eller kaffe på morgenen og kvelden (eller når som helst), hvor koselig caféer er og rett og slett hele den gode atmosfæren som er her. Med andre ord, selv om jeg noen få minutter av gangen har hatt littegrann hjemlengsel - noe jeg ikke var helt forberedt på, så har jeg det faktisk veldig bra her. Forresten så elsker jeg også Grand Central Station. Det er såå fint der!!

 

♥ Anna

fredag den 13.Til tross for datoen og dagen har det ikke vært noen ulykker her som jeg har fått med meg i alle fall. I går begynte skolen og timeplanen er som følger: Advisory/CAS, English Lang & Lit, History, TOEFL/SAT, Biology, Lunch, Chemistry, Norwegian, Math studies.
Etter skolen har vi vært nede i Tarrytown på en mexikansk restaurant hvor maten og servicen var såå god. Porsonene var, som mange andre steder i usa, veldig store, men det blir jo bare ekstra mye for pengene. Ikke så lenge etter vi kom tilbake til skolen var det nok en skoledans i Teahouse, selv om vi var der bare en veldig kort stund før vi bare satt litt rundt og pratet og ble kjent med nye folk. I morgen skal vi til New York igjen!! Jeg gleder meg veldig til det. Følte egentlig at jeg fikk sett veldig lite sist, siden vi dro såpass sent og det var noe skoleopplegg først, men nå er jeg virkelig klar! God natt (eller god morgen til dere)

 

♥ Anna

Camp Kiwi

I dag har det vært såå varmt og klamt og vi vært på Field Trip til Camp Kiwi. Der var det mange aktiviteter vi enten måtte eller kunne være med på. Både minigolf, båttur og tennis blandt annet, men det morsomste må definitivt ha vært zipline for min del! Det var forresten ett veldig fint område der vi var, men egentlig var det ikke det morsomste jeg har vært med på, skal jeg være helt ærlig. Koselig var det likevel! 

I morgen begynner clubs og activities og jeg er spent på hvordan det foregår! Jeg har meldt meg på alt for mange klubber (åtte stykker) og så og si alle krasjer med hverandre så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Vil være med på alt, haha.

 

♥ Anna

Palisades Mall

Hei! I går dro vi ikke inn til New York likevel fordi vi dro på Mall Trip hvor skolen dekket transport i stedet. Poenget med denne turen var forsåvidt egentlig å kjøpe inn ting til rommene våre, noe jeg, Ingrid og Julianne hadde tenkt til, men vi satte fra oss tingene i butikken og sa vi skulle hente de før vi dro, noe vi ikke rakk fordi det stengte! Det var faktisk såå kjipt fordi jeg gledet meg skikkelig til å pynte rommet og ordne alt. Jaja, sånn kan det gå, men vi reiste tilbake i dag før skoleopplegget og hentet det. 
Vi fikk kjøpt en del annet der også. Jeg kjøpte en bukse, to topper, ansiktsrens og bodylotion. Vi var forresten innom en skobutikk og der fant vi ut at converse koster under 200kr!! Det er faktisk helt vilt, og jeg skulle egentlig kjøpe et par, men de hadde ikke størrelsen min der dessverre. Regner med å muligens finne et og annet sted de selger det senere. 

Ellers har jeg bare ordnet rommet og romkameraten min har kommet nå! Hun er såå søt, er fra Thailand og hun heter Nannapat♥♥ Det begynner i alle fall å bli litt mer hjemmekoselig her nå! Har ikke gått rundt med kameraet i dag, det er derfor det ble litt mindre interessant innlegg.
 

♥ Anna

New York CityFørst av alt: SE på de kule bussene!! Haha, skikkelig amerikanske skolebusser, rett og slett. Vi dro inn til byen rundt 12 i dag og var fremme ca kl 1. Det første vi gjorde da vi kom frem var å ta heisen opp til toppen av Rockerfeller Center. Den bygningen er så høy at du bokstavelig talt får vondt i nakken hvis du skal se toppen fra nede på bakken og utsikten fra toppen var fantastisk. DET ER SÅ STORT HER. Bygningene, skjermene i Times Square, Grand Central - alt er så stort! Jeg har bare gått rundt hele dagen egentlig og sett på alt og alle. Jeg kjøpte faktisk ingen ting i dag! Vi skal mest sannsynlig tilbake i morgen også, så er ikke like sikker på hvor villig jeg er til å holde tilbake alle pengene da. Haha.  
Atm sitter jeg og spiser opp smashposen jeg kjøpte på flyplassen og hadde planer om å se på en episode av pretty little liars nå mens jeg enda har muligheten!

 

♥ Anna

Fredag!

I dag har vært en såå bra dag! Først og fremst har jeg møtt flere fantastiske mennesker som er så hyggelige både fra Norge, Ingrid, hun blonde på det øverste bildet, og min nye venn på bildet over(hun til høyre) er brasiliansk, men opprinnelig er hun egentlig fra Korea. Hun er skikkelig hyggelig, superflink i engelsk og vi satt og snakket i nesten to timer før middagen i dag. Ellers har vi vært i byen og spist "chinese" og drukket kaffe fra verdens søteste cafè, Coffee Labs. 
Det som har hatt med skolen å gjøre i dag har bare vært å velge fag. Jeg tar Norwegian A HL, English Language and Litterature HL, Math Studies SL, Biology HL, Chemistry SL og History SL. 
I Morgen skal vi inn til byen! NYC, herregud som jeg gleder meg!!

 

♥ Anna 

femte september


Nye venner!!! Fra Norge, Tyskland og India

I dag har vi hatt Placement Exams i matte, engelsk, biologi og kjemi. Det er faktisk utrolig hvor stor forskjell det er på nivået her og i Norge. Kan innrømme at jeg fikk litt dårligere selvtillitt på engelskkunnskapene mine etter biologi-testen i alle fall, fordi det var vanskelig!
 Ellers er det er såå koselig i Tarrytown! Tror virkelig jeg kommer til å trives her fremover.


♥ Anna

dag 1

Etter en veldig lang reisedag på ca 23 timer har jeg endelig våknet på dag to!  Klokka er nå 07.38 her. Ville bare si at det er utrolig fint her og at jeg er veldig sikker på at jeg kommer til å trives! De jeg skal bo på rom med har ikke kommet enda dessverre. Jeg er utrolig spent på hvordan de er og hvor de er fra!

  Ææ, nå er jeg her!! 

 

♥ Anna

siste dag

Stresset med pakking og å få med meg alt jeg trenger har endelig begynt å minske, så har det endelig begynt å gå litt opp for meg at jeg faktisk skal reise. Jeg har sagt hade til mange av mine nærmeste venner og til og med mamma for siste gang (neida jeg skal ikke dø, kommer hjem til jul) haha. Har ikke egentlig klart å være trist enda, siden det er så uvirkelig. Regner med at jeg kommer til å merke det i kveld.JEG KOMMER TIL Å SAVNE DERE! 

 

♥ Anna

Informasjon og slik

Hei! Nå er det ikke så alt for lenge til jeg reiser og til de som lurer så skal jeg flytte til EF International Academy - New York Campus og jeg drar fjerde september. Her kommer jeg til å legge ut bilder og kanskje skrive litt om hva vi gjør både på skolen og på fritiden. Det er slik at mine (sikkert fire - hei Synne1 og 2, Helene og Pernille) lesere kan følge med på hvordan jeg har det. Regner med at jeg ikke kommer til å bli glemt selv om jeg ikke er i samme verdensdel som dere! Om noen andre skulle finne på å synes det er interressant å følge med på bloggen min så er det også bare koselig, men er ikke en typisk blogg-person så ikke ha forventninger til kvalitetsblogging her. 

Et vanlig spørsmål jeg har fått i forkant er om jeg gleder meg eller gruer meg til å reise. Jeg gleder meg. Forventningene er vel godt på plass, men jeg er også klar over at dette ikke blir noen ferie, at skolen stiller høye krav og at det er et høyt nivå. Om det skulle være noe som helst jeg kan si at jeg direkte gruer meg til så må det vel kanskje være matte. Det kommer til å være et stort sprang fra det jeg har hatt tidligere og til nå. I tillegg er all undervisningen på engelsk. Likevel gleder jeg meg faktisk både til skole og fag. 
 skolen (bildet er fra google)

En forholdsvis fin skole vil jeg tørre å påstå. Den ligger 40 minutter med tog unna Manhattan. Klarer ikke helt å forstå at jeg skal flytte inn her om bare 3 dager!
 Hvis noen skulle lure på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet :)

 

♥ AnnaAnna, 18
EF Academy, New York. (2013-2014)

Fana Folkehøgskole, Bergen. (2015-2016)

arkiv

 • August 2015
 • Juli 2015
 • Juni 2015
 • November 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013

 • kategorier

 • Belgia
 • Bergen
 • Hjemme
 • New York
 • Nicaragua

 • lenker

  tumblr
  twitter
  weheartit

  hits