Eventyr i New YorkI dag har vært nok en fantakstisk lørdag. Den startet med litt vandring langs juledekorerte fifth avenue før vi kom oss til Central Park hvor vi sto på skøyter! Fysøren, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle syntes det var så morsomt som det var. Jeg ble bare så glad når jeg var der. Suste rundt og rundt og bare så på alle smilende og leende mennesker rundt meg. Det var herlig. Etter å ha gjort det en god stund fant vi ut at vi er nesten helt nødt til å se den nye Hunger Games filmen, så da gjorde vi det på det definitivt fineste kinolokalet jeg har vært på noen gang i alle fall! Filmen var skikkelig bra, og fysøren så hardt det blir å vente på neste film! Deretter kjøpte vi oss kvelds-kaffe og småløp gjennom et over gjennomsnittet kjølig New York og tilbake til toget hjem. På dager som disse er det virkelig ikke så fælt å være meg!

 

♥ Anna

 

Tilbakeblikk

Nå kommer jeg snart hjem♥♥♥

 

♥ Anna

Olive Tree CaféOvertalende som jeg er fikk jeg selvfølgelig med meg alle til Greenwich denne helgen også. Det falt heldigvis i smak hos alle. Samme caféen - jeg bare elsker den!

I dag snødde det forresten for første gang her! Merker at jeg gleder meg til masse snø og jul i Norge når jeg kommer hjem♥

 

♥ Anna

Svar på spørsmål

venke&vanja: 

korleis er din typiske morning ?

Jeg står opp klokka 7, går ned til kantina og spiser frokost klokka 7.30 og begynner første time 8.15.

Tomasine: 

Synes du IB er veldig vanskelig?

Jeg synes de fleste fag går veldig greit egentlig, men det er bare så utrolig mye å gjøre. Kjemi og biologi er nok de vanskeligste siden stoffet er så nytt og alle begrepene er på engelsk, men det er mest å gjøre i Engelsk, norsk og hitsorie.Hva var snittet ditt da du gikk ut av 10. og 1.?

Jeg gikk i 10. i fjor og tar dette som det første året på videregående, men snittet mitt var 5,7.

Er det mange norske på skolen, har du flest norske venner?

Det er rundt 60 norske og ja jeg har flest norske venner, men jeg har også venner fra for eksempel Thailand, Mexico, Spania, Hong Kong, Malaysia, Kina og Singapore.

Snakker du mye med familien din?

Her går dagene og ukene i ett med både skole, aktiviteter, turer til NY og mer skole, så har egentlig veldig lite kontakt med alle hjemme. Jeg er dårlig til å ta kontakt selv og tar jo på en måte litt det valget, men jeg tenker at når jeg først er her, må jeg utnytte det til det fulle og jeg ser dem jo igjen om under en måned!

Har du brukt mye penger?

Jeg trodde ikke jeg hadde brukt så mye, men alle småbeløp til transport, mat, kaffe og litt andre småting blir visst en del til sammen. Tror ikke jeg har brukt veldig mye i forhold til mange andre.

Skal du hjem i julen?

Det skal jeg.

Hvordan er en vanlig dag for deg, fra du står opp til du legger deg?

Stå opp > Frokost > Advisory > Engelsk > Historie > SAT/TOEFL > Biologi > ♥lunsj♥ > Kjemi > Norsk > Matte > Literary Magazine/Tennis > Middag > Lekser > 19-21 - Study Hall (lekser) > gå ut en liten tur > 22 - Curfew (må være inne på rommet) > lekser > 23 - 01 sove.

Er det dusj på rommet? Hvor mange bor du på rom med?

Ja, det er dusj. Jeg deler rom med to kjempesøte jenter fra Thailand og bad med både de og tre andre kinesere som bor på naborommet.

anonym hehe :P

har du blitt avhengig av røyk?

tre pakker om dagen :P:P

 Catrine og sunniva

svarer du på video?
gjør det gjør det gjennomfør det :P :D

Nei :)

Helene

Anbefaler du å gå den linjen du går til andre?

Det kommer veldig an på hva slags person du er. Det er flere som har reist hjem på grunn av hjemlengsel og skolen er virkelig hard. Jeg er overbevist om at alle som er riktig innstilt og motivert vil elske det - jeg vet at jeg gjør det - men en viktig ting å huske på i alle fall til de som tar det som utveksling er at det er en IB-skole. Mange har følt seg litt "lurt" og trodde at de skulle få mye mer tid til alt annet, men skolen er virkelig det eneste ukedagene går med til. På dårlige dager er dette ikke spesielt motiverende og jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært ganske lettbevegelig flere ganger. Lite søvn hjelper ikke på dette, men skal du få gjort alle leksene skikkelig her må man ofre en del. Jeg tror andre utvekslingsprogrammer har mer frihet på dette. Likevel er helgene, stedet, folkene, lærerne og alt rundt så bra at når jeg stopper opp og tenker på tilværelsen min her er det egentlig veldig bra. Er du glad i å reise og oppleve noe nytt så å si hver uke vil jeg anbefale det på det sterkeste!

Er det gøy?

Ja, jeg trives i alle fall veldig godt!

Fått mange venner?

Nei, jeg har fått en ny familie.

Savner du de hjemme?

JA

Er det mye god mat der?

Jeg synes frokosten og lunsjen er god, men middagen er virkelig ikke noe å skryte av. Likevel er Rita Hall (kantinen) skikkelig koselig og det er der alle samles i hvardagene, så jeg liker det egentlig jeg.Regine

Hvordan er maten i kantina?

Helt ok, det spørs på hvor kresen du er, men jeg synes at de nesten alltid har noe godt.

Får du oppleve mer av usa i løpet av året?

Jeg har vært i Boston, New York og Tarrytown/Sleepy Hollow til nå - om jeg skal se mer må jeg nok reise på egenhånd, men jeg er med på Nicaragua-trip i springbreak, så da skal jeg dit.Hvor mye penger går med?

En del på reising, mat og småting som alltid trengs. Det spørs naturligvis på hvor mye du shopper.

Hvordan gjør du det med mobil og abonemang?

Jeg bruker mobilen så lite at jeg har beholdt det norske.

Standaren på rommene?

Ikke spesielt bra. De er dårlige til å vaske og det er ofte noe som er feil, men er jo bare et sted å oppholde seg for å sove og gjøre lekser, så jeg tenker ikke spesielt mye over det.

Kan du filme litt av skolen og uteområdet så vi får se hvordan det ser ut?

Jeg tenker å sette sammen en film senere og legge ut den.


Hvor mye penger bruker du hver mnd?

Det vet jeg ikke.. Tror ikke jeg er av de som bruker mest. 

Hvor lenge har dere lov til å være ute i helgene/hverdagene?

Curfew i søndag-torsdag er 22.00 og fredag-lørdag er 00.00. Det er vanligvis greit om du sier ifra i forkant at du kan komme til å være sen til curfew - spesielt på helgene.

Hva synes du om nivået på fagene iforhold til Norge?

Nivået er høyere enn i Norge og stoffet er vanskeligere, men systemet er også veldig annerledes så det er både lettere å få A fordi det er slik at vi kan få 100% for alle leksene vi har gjort ordentlig eller i noen fag bare prøvd på, samtidig som det er lettere å få F (under 60% = F)

Kan du skrive ned alle som blogger der borte (på skolen)?

http://margrethevind.tumblr.com/ , http://sannlykke.blogg.no/ ,  http://nannanyc.blogg.no/ , http://inny.blogg.no/  , http://martineinewyork.blogg.no/ , http://vildesol.blogg.no/ , http://annarntsen.tumblr.com/


Er det vanskelig å få gode karakterer?

Ikke hvis du jobber hardt til du skjønner hva dere driver med i fagene. 

Har dere faget gym?

Nei, vi har CAS (Creativity Action and Service) hvor vi er nødt til å føre opp timer og skrive refleksjoner fra forskjellige klubber vi deltar i for å få CAS hours. For å få IB diplomet er vi nødt til å ha et visst antall timer i hver kategori, ellers får vi det ikke. (Dette gjelder bare for de som skal fullføre IB)

Blir året godkjent i Norge?

Det burde bli godkjent, men det virker som det er individuelt for hver skole i Norge, så det er viktig å snakke med rådgivere om dette. I tillegg er det viktig å velge riktig fagkombinasjon her borte slik at du får de godkjent. 

Må dere betale utfluktene med skolen selv eller er det inkludert?

Noen er inkludert, noen må vi betale selv, men alle er valgfrie.

Inneholder norskfaget nynorsk?

Nei, bare litteraturanalyse - Vi kan likevel lese en bok på nynorsk, men vi skal ikke lære gramatikken eller skrive på nynorsk osv.

Må man være veldig god i engelsk for å klare skolen?

Det er mange som er ganske dårlige i engelsk - spesielt fra asia, men de fleste klarer seg veldig fint. Det er mest sannsynlig nok å klare å holde en samtale og å gjøre seg forstått, men det lønner seg nok for ditt eget utbytte å kunne litt mer enn det som er helt "basic" og i alle fall kanskje minst ha karakteren 4 i engelsk fra året før.

Hvilken karakter i engelsk hadde dere før begynte der?

Jeg hadde 6.

Når begynner juleferien deres?

Siste eksamen er 6.desember.

Hvem bor dere på rom med?

Jeg bor på rom med to kjempesøte jenter fra Thailand - Cartoon og Pat.

Anonym

Hvordan ligger du ann med karakterer der nede? Gjør du det veldig bra eller hva?

Jeg ligger på A i alle fag.

synne <3<3

kaffedate om 32 dager?

JAAAAA (27 dager)


 

Hvis det skulle være noen som lurer på noe mer, kan jeg fortsette å oppdatere dette innlegget, så bare spør i vei.

 

♥ Anna

don't think twice, it's alrightHer er noen bilder fra en fantastisk helg med et fantastisk søskenbarn! Det var virkelig så utrolig koselig. Vi gikk rundt i det fineste området jeg har vært i her i New York til nå - Greenwich Village i nærheten av Bleecker Street. Det var bare en helt magisk stemning og bildene er virkelig ikke beskrivende nok for hvor fint det var der. På Olive Tree Cafè, rett ved siden av baren hvor Bob Dylan spilte sin første gig i New York, spiste vi også den beste sjokolade "mudcake" kaken jeg noen sinne har smakt. Magnolia Bakery (som er etter min mening overvurdert) er ikke en gang til å sammenligne. Åh, alt med denne helga var bare så bra! Kom tilbake, Dina.♥♥

Det er forresten bare å fortsette å stille spørsmål på det forrige innlegget (Link >her<) Jeg svarer en gang i løpet av helgen på et eget innlegg.

 

♥ Anna

still spørsmål

Noen lurte på om jeg kunne ha "spørsmålsrunde" i forrige innlegg. Spør i vei, så skal jeg svare i slutten av uka!

 

♥ Anna

HalloweenBest costume

Åh, hvor taknemlig jeg er for å ha opplevd Halloween i USA! Det er virkelig noe HELT annet enn i Norge og hele dagen har egentlig føltes mest som en drøm. Jeg klarer ikke skjønne at den har skjedd og jeg vet ikke helt hvorfor, men det er virkelig noe spesielt med denne dagen her. Alle husene har vært så kult pyntet, spesielt i Sleepy Hollow, og vi har til og med fått godteri!! Haha, aldri for gammel for "trick or treat". Nå sitter jeg og får den riktige stemningen ved å høre på soundtrack av Corpse Bride - som jeg elsker den filmen!
 Det er forresten helt sykt at det fortsatt er såpass god temperatur her at det ikke er noe problem å gå i shorts en dag! Nå skal jeg lese litt før jeg legger meg - god natt!

♥ AnnaAnna, 18
EF Academy, New York. (2013-2014)

Fana Folkehøgskole, Bergen. (2015-2016)

arkiv

 • August 2015
 • Juli 2015
 • Juni 2015
 • November 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013

 • kategorier

 • Belgia
 • Bergen
 • Hjemme
 • New York
 • Nicaragua

 • lenker

  tumblr
  twitter
  weheartit

  hits