2. - 9. juni
 Denne turen var utrolig koselig! Savner det allerede.
Svaret er forresten ja - LP plata er faktisk signert av Lana Del Rey på ordentlig.

 

♥ Anna

GjensynGjensynet med byen var vel og bra og det føltes godt å vandre rundt i New Yorks gater igjen, men det hadde ikke vært det samme uten å få gjensynet med Emilie i samme slengen. Det kommer flere bilder om ikke lenge.

 

♥ Anna

New York på en mandag
Våkne på hotell i Tribeca, Frokost på Cafè på Avenue A, Lese i en park i Brooklyn, Vintage-butikker på Bedford Avenue, Subway til Times Square, Middag med Jimmy på Hard Rock Cafè, Sjokolade og New Girl på hotellet.

(Forresten, ja jeg kan ha en avsluttende spørsmålsrunde - legger ut et innlegg i morgen eller en eller annen dag i nærmeste fremtid og det er bare å spørre)

 

♥ Anna

siste søndag


Helgen har vært en langvarig og emosjonell en med et hint av begravelsesfølelse i det vi har sagt hade til de som bor både fjærnt og nært. Det var virkelig godt å klarne tankene ved å komme seg til byen og se på gallerier i Soho, shoppe vinylplater og bare nyte New York luften. Det var farsdag i dag - vet ikke om det er det i Norge, men det var i alle fall det her og merket innimellom at det skal vel kanskje bli litt godt å komme hjem også, men aller mest kommer jeg til å savne alt og alle her. 

 

♥ Anna

farvel

Fredag den 13. Vår aller siste dag sammen i New York. Det kommer til å bli et helvete å si hade til disse fantastiske menneskene.

 

♥ Anna

Takk, kjære Governor's Ball

 

♥ Anna

GOVBALL NYC

Bildene er fra Dag 1

Dag 1: the 1975, Bastille, La Roux, Damian Marley, Phoenix, TV on the Radio, Outkast

Dag 2: The Internet, Deafheaven, Classixx, Chance the rapper, Disclosure, The Naked and Famous, The Strokes, Sleigh Bells, JACK WHITE♥

Dag 3: Wild Belle, Tayler the Creator, J. Cole, The Kills, Foster the People, Empire of the Sun, Interpol

Beste helgen i mitt liv.

 

♥ Anna

The Hamptons
 Biologi og Environmental Systems elever fikk muligheten til å dra på denne ekskursjonen. Vi var ekstremt heldige med været og det var skikkelig godt å ha en dag borte fra campus! Fysøren, det var litt av noen villaer i dette området. Jeg merket at det var virkelig godt å kjenne sjølukt og være i nærheten av havet igjen.

 

♥ Anna

Dear Brooklyn: I'll miss you.Jeg liker Brooklyn, jeg. Og Greenwich Village og West Village og East og Soho og Central Park og Fifth og alle steder og jeg liker også menneskene her. Jeg vil ikke forlate dette - nei la meg bli her. 11 dager til siste skoledag. 

 

♥ Anna

jævla hipster.I går tok Ingrid, Marie og Anna piercing, Julie tok tatovering og vi gikk oss bort et eller annet sted i "downtown". Håper ingen tror at vi er seriøse med bildene, men det var virkelig en veldig kul dag.
(nei, de er ikke seriøse med bildene) 


☮ 
Anna

sunday

Dagen startet med at cartoon og pat dro hjem til Thailand og jeg gråt og hulket og fant ut at jeg er nødt til å besøke dem en eller annen gang. Det var mye tristere enn jeg forestilte meg det. Jeg samlet meg og måtte få tankene på noe annet og vi dro inn til Soho som virkelig ikke er den verste medisinen mot triste tanker. To uker. Nei, jeg vil ikke hjem.

 

♥ Anna

May 23, 2014 - prom

En veldig koselig kveld med herlige mennesker.

 

♥ Anna

Graduation'

Graduation!! Herlighet så stolt jeg er over mine kjære romkamerater som nå er offesielt ferdig med IB! Tårer og latter har vært en stor del av dagen. I morgen reiser de tilbake til Thailand. Det har gått alt for fort. Jeg kommer til å savne de helt utrolig mye og jeg er faktisk helt nødt til å dra og besøke de. 

 

♥ Anna

Award Ceremony

Konkurranse-innstilte USA på sitt beste. En smule pompøst, men absolutt helt nydelig både lokale og mennesker og prisutdelinger! Det var fantastisk. Er så stolt over dere, Marie og Julianne!! 

 

♥ Anna

hipp hipp - hurraa!For en fantastisk dag! Lykke på en dag som denne kommer i form av solo, vafler, kanelboller, sol, flagg og ikke minst Odd Nordstoga og DeLillos. Håper alle hjemme hadde en like bra feiring!

 

♥ Anna 

 

May Third
Se for deg lukten av regn som damper av asfalten på en varm sommerettermiddag som er akkurat varm nok til å gå i shorts, selv om du burde bruke bukse på kvelden, og plasser deg i New York blant alle slags mennesker og du vil være i livet mitt slik det var i dag. I dag var det også Holi-festival i Brooklyn så det var mange fargerike mennesker å se i byen. Jeg skulle ønske vi visste om det før det var for sent å få billetter, men det er tingen med new york - det skjer alltid noe og det er umulig å få med seg alt.

 

♥ Anna

Sarah Lawrence Poetry FestivalJeg skal ærlig innrømme at da jeg hørte at dette skulle vare fra 5 til 10 på en fredagskveld, ble jeg litt skeptisk på om det faktisk var noe vits i å være med. Likevel var det, så fort det begynte. helt magisk å høre på disse tekstene lest opp høyt av alt fra 7. klassinger til college-studenter til prisbelønnede forfattere. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg skjønte alt - ordforrådet til en utvekslingsstudent er ikke helt på samme nivå som ordforrådet til forfattere født og oppvokst i et engelsktalende land. Likevel var det flere jeg forstod, og det var bare så utrolig fint! Jeg tror alle endte opp med å tenke at "herlighet, jeg vil også skrive dikt!". Uansett, det var utrolig koselig og jeg er glad for at jeg ble med.

 

♥ Anna

vår!Vi har nytt både de fine, blomsterfylte gatene i Greenwich, Williamsburg i Brooklyn og en kjempekoselig restaurant ved flatiron building hvor vi også møtte Ingrid i dag. Det var forresten "record store day" i dag, så kjøpte naturligvis en plate! 

Håper alle har hatt en fantastisk påskeaften og spist påskegodt og sett på eller lest krim og nytt ferien! 

 

♥ Anna
Williamsburg, Greenwich, Soho.

New York, I love you.

 

♥ Anna

Turister

Av grunnen latskap har jeg ikke lagt ut noen bilder fra den andre uka i spring break, så nå kan jeg vel kanskje legge ut litt bilder fra det, siden veldig lite annet enn skole skjer akkurat nå.
Mamma og Kristine (søsteren min) kom på besøk og vi bodde midt i times square i en uke, spiste masse god mat og gjorde noen typiske turist-ting som å dra opp i Empire State Building, gå i central park og dra på musikal! Hadde en veldig bra uke og siden vi var veldig flinke på å finne spisesteder tror jeg ikke jeg følte ordentlig sult hele den uka!
Jeg kommer til å legge ut et til innlegg med bilder fra blandt annet Brooklyn senere.

 God Påske der hjemme!

 

♥ Anna 

Å lese i central park på en lørdagVi dro inn i shorts og t-skjorte, kjøpte hver vår bok (i Julianne sitt tilfelle tre bøker) og gikk gjennom fifth avenue til central park hvor vi la oss ned på gresset og leste. Det har vært en veldig bra dag å bo i New York.

Spring Break

Slik har dagene gått. Har for det meste gjort lekser, vært på skolen, hatt mid-term exams denne uka og kjøpt twix daglig i tillegg til at vi noen ganger har vært nede i Tarrytown. På tirsdag var jeg og Ingrid faktisk nede på Coffee Labs før skolen begynte med advisoren vår! Det tror jeg må ha vært den beste måten jeg har startet dagen på på veldig lenge. 

Nå er det spring break! Jeg reiser om bare noen timer (03:30) til flyplassen før turen går til Nicaragua hvor vi skal bygge hus med Bridges to Community en uke. Jeg gleder meg så utrolig masse! 

Dette er et bilde av Managua hvor vi kommer først, men etter det skal vi videre til Jinotega. Jeg er så spent på hvordan dette blir! Om en uke vil jeg garantert legge ut mange bilder fra disse stedene. Kameraet er øverst på pakkelista.

 

♥ Anna

Memory Project

Dette har vært av de morsomste prosjektene jeg har vært med på her. Vi fikk et bilde av et foreldreløst barn fra Cambodia og fikk i oppgave å tegne det slik at de skal ha noen minner fra barndommen i form av bilder, men mer personlig enn bare et bilde. Ble faktisk ganske fornøyd!

Her er en link hvor de filmet barna når de fikk bildene: http://memoryproject.org/Cambodia2014.php 

 

♥ Anna

det er vår.♥♥♥ Disse jentene og denne byen ♥♥♥

 

♥ Anna

sekstende februar

Har spist verdens beste mat med verdens herligste mennesker. Takk for en kjempefin dag!

 

♥ Anna

Metropolitan Museum of ArtVi var på Metropolitan Museum of Art i fem timer og fant ut at "oi, vi har visst ikke sett halvparten" så vi må dra tilbake!
Etter det dro vi på Cafe Lalo på upper west side, hvor jeg ikke har vært før og spiste og drakk kakao. Det smakte veldig godt i dette været!

Dagen har vært helt topp, uansett.
 

♥ Anna 

let's take a walk on the sunnyside


Det er kaldt.
Liker virkelig byen og naturen like mye på hver sin måte. Kanskje byen litt bedre. Kunne i alle fall likt å være der oftere.

 

♥ Anna

vinterdager

Om noen skulle lure på hva vi gjorde etter dette, så spilte vi games og jeg og marie vant selvfølgelig!

 

♥ Anna

snø og glede

Hei! Denne uka har vi faktisk hatt fri både mandag og onsdag på grunn av at det har snødd. Som de fornuftige og flinke studentene vi er på denne skolen, kunne det garantert høres jubel helt ned til tarrytown i det rektoren selv sa i fra at det ikke blir skole på grunn av "snøstorm". I morgen skal vi igjen inn til New York og som vanlig gleder jeg meg til det. Får ikke nok av byen.

Åå, er det ikke fint i Tarrytown ved solnedgang? Elsker utsikten.

 

♥ Anna

Asiater for en dag
Hei! I dag var jeg med mine to kjære romkamerater og deres kinesiske venn til Korea-Town. Vi spiste et eller annet jeg ikke klarer å stave som var supergodt, gikk litt rundt i byen og tok en nødvendig hårklipp hos en lokal frisør. Det var også masse styr i byen i og med at SuperBowl holder på akkurat nå med filmer som ble vist på hele bygg som skjerm, spotlightere som fløy frem og tilbake langs gatene og vi kunne se filmkameraer med jevne mellomrom. 

Vil også ønske alle sammen godt kinesisk nyttår og måtte hestens år bringe mange gode ting!

 

♥ Anna

helgen

Etter en kald dusj tenker du over hvor godt det er å ha et fint, varmt og rent bad hjemme. I dag har gått med til en del skolearbeid og en fin og lang tur med Sanne. Nå sitter jeg med ansiktsmaske, sjokolade og fin musikk på øret. Det er jo det søndager er til, er det ikke? Fredagen og lørdagen var kjempekoselig med herlige mennesker jeg har blitt så glad i♥

Forresten må jeg takke Anna for å ha linket til bloggen min. Nå har jeg jo plutselig masse lesere! 

♥ Anna

lørdag 11.januar

Etter en kjempehyggelig juleferie er det faktisk godt å komme tilbake. Den første turen til byen tok vi i går og vi dro på Chelsea Market, spiste på "The Diner" og så på Thor på kino før vi gikk gjennom regnet og ble ledet av Chrystler Building på vei tilbake til togstasjonen og kom oss tilbake til skolen. 

 

♥ Anna

Eventyr i New YorkI dag har vært nok en fantakstisk lørdag. Den startet med litt vandring langs juledekorerte fifth avenue før vi kom oss til Central Park hvor vi sto på skøyter! Fysøren, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle syntes det var så morsomt som det var. Jeg ble bare så glad når jeg var der. Suste rundt og rundt og bare så på alle smilende og leende mennesker rundt meg. Det var herlig. Etter å ha gjort det en god stund fant vi ut at vi er nesten helt nødt til å se den nye Hunger Games filmen, så da gjorde vi det på det definitivt fineste kinolokalet jeg har vært på noen gang i alle fall! Filmen var skikkelig bra, og fysøren så hardt det blir å vente på neste film! Deretter kjøpte vi oss kvelds-kaffe og småløp gjennom et over gjennomsnittet kjølig New York og tilbake til toget hjem. På dager som disse er det virkelig ikke så fælt å være meg!

 

♥ Anna

 

Tilbakeblikk

Nå kommer jeg snart hjem♥♥♥

 

♥ Anna

Olive Tree CaféOvertalende som jeg er fikk jeg selvfølgelig med meg alle til Greenwich denne helgen også. Det falt heldigvis i smak hos alle. Samme caféen - jeg bare elsker den!

I dag snødde det forresten for første gang her! Merker at jeg gleder meg til masse snø og jul i Norge når jeg kommer hjem♥

 

♥ Anna

Svar på spørsmål

venke&vanja: 

korleis er din typiske morning ?

Jeg står opp klokka 7, går ned til kantina og spiser frokost klokka 7.30 og begynner første time 8.15.

Tomasine: 

Synes du IB er veldig vanskelig?

Jeg synes de fleste fag går veldig greit egentlig, men det er bare så utrolig mye å gjøre. Kjemi og biologi er nok de vanskeligste siden stoffet er så nytt og alle begrepene er på engelsk, men det er mest å gjøre i Engelsk, norsk og hitsorie.Hva var snittet ditt da du gikk ut av 10. og 1.?

Jeg gikk i 10. i fjor og tar dette som det første året på videregående, men snittet mitt var 5,7.

Er det mange norske på skolen, har du flest norske venner?

Det er rundt 60 norske og ja jeg har flest norske venner, men jeg har også venner fra for eksempel Thailand, Mexico, Spania, Hong Kong, Malaysia, Kina og Singapore.

Snakker du mye med familien din?

Her går dagene og ukene i ett med både skole, aktiviteter, turer til NY og mer skole, så har egentlig veldig lite kontakt med alle hjemme. Jeg er dårlig til å ta kontakt selv og tar jo på en måte litt det valget, men jeg tenker at når jeg først er her, må jeg utnytte det til det fulle og jeg ser dem jo igjen om under en måned!

Har du brukt mye penger?

Jeg trodde ikke jeg hadde brukt så mye, men alle småbeløp til transport, mat, kaffe og litt andre småting blir visst en del til sammen. Tror ikke jeg har brukt veldig mye i forhold til mange andre.

Skal du hjem i julen?

Det skal jeg.

Hvordan er en vanlig dag for deg, fra du står opp til du legger deg?

Stå opp > Frokost > Advisory > Engelsk > Historie > SAT/TOEFL > Biologi > ♥lunsj♥ > Kjemi > Norsk > Matte > Literary Magazine/Tennis > Middag > Lekser > 19-21 - Study Hall (lekser) > gå ut en liten tur > 22 - Curfew (må være inne på rommet) > lekser > 23 - 01 sove.

Er det dusj på rommet? Hvor mange bor du på rom med?

Ja, det er dusj. Jeg deler rom med to kjempesøte jenter fra Thailand og bad med både de og tre andre kinesere som bor på naborommet.

anonym hehe :P

har du blitt avhengig av røyk?

tre pakker om dagen :P:P

 Catrine og sunniva

svarer du på video?
gjør det gjør det gjennomfør det :P :D

Nei :)

Helene

Anbefaler du å gå den linjen du går til andre?

Det kommer veldig an på hva slags person du er. Det er flere som har reist hjem på grunn av hjemlengsel og skolen er virkelig hard. Jeg er overbevist om at alle som er riktig innstilt og motivert vil elske det - jeg vet at jeg gjør det - men en viktig ting å huske på i alle fall til de som tar det som utveksling er at det er en IB-skole. Mange har følt seg litt "lurt" og trodde at de skulle få mye mer tid til alt annet, men skolen er virkelig det eneste ukedagene går med til. På dårlige dager er dette ikke spesielt motiverende og jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært ganske lettbevegelig flere ganger. Lite søvn hjelper ikke på dette, men skal du få gjort alle leksene skikkelig her må man ofre en del. Jeg tror andre utvekslingsprogrammer har mer frihet på dette. Likevel er helgene, stedet, folkene, lærerne og alt rundt så bra at når jeg stopper opp og tenker på tilværelsen min her er det egentlig veldig bra. Er du glad i å reise og oppleve noe nytt så å si hver uke vil jeg anbefale det på det sterkeste!

Er det gøy?

Ja, jeg trives i alle fall veldig godt!

Fått mange venner?

Nei, jeg har fått en ny familie.

Savner du de hjemme?

JA

Er det mye god mat der?

Jeg synes frokosten og lunsjen er god, men middagen er virkelig ikke noe å skryte av. Likevel er Rita Hall (kantinen) skikkelig koselig og det er der alle samles i hvardagene, så jeg liker det egentlig jeg.Regine

Hvordan er maten i kantina?

Helt ok, det spørs på hvor kresen du er, men jeg synes at de nesten alltid har noe godt.

Får du oppleve mer av usa i løpet av året?

Jeg har vært i Boston, New York og Tarrytown/Sleepy Hollow til nå - om jeg skal se mer må jeg nok reise på egenhånd, men jeg er med på Nicaragua-trip i springbreak, så da skal jeg dit.Hvor mye penger går med?

En del på reising, mat og småting som alltid trengs. Det spørs naturligvis på hvor mye du shopper.

Hvordan gjør du det med mobil og abonemang?

Jeg bruker mobilen så lite at jeg har beholdt det norske.

Standaren på rommene?

Ikke spesielt bra. De er dårlige til å vaske og det er ofte noe som er feil, men er jo bare et sted å oppholde seg for å sove og gjøre lekser, så jeg tenker ikke spesielt mye over det.

Kan du filme litt av skolen og uteområdet så vi får se hvordan det ser ut?

Jeg tenker å sette sammen en film senere og legge ut den.


Hvor mye penger bruker du hver mnd?

Det vet jeg ikke.. Tror ikke jeg er av de som bruker mest. 

Hvor lenge har dere lov til å være ute i helgene/hverdagene?

Curfew i søndag-torsdag er 22.00 og fredag-lørdag er 00.00. Det er vanligvis greit om du sier ifra i forkant at du kan komme til å være sen til curfew - spesielt på helgene.

Hva synes du om nivået på fagene iforhold til Norge?

Nivået er høyere enn i Norge og stoffet er vanskeligere, men systemet er også veldig annerledes så det er både lettere å få A fordi det er slik at vi kan få 100% for alle leksene vi har gjort ordentlig eller i noen fag bare prøvd på, samtidig som det er lettere å få F (under 60% = F)

Kan du skrive ned alle som blogger der borte (på skolen)?

http://margrethevind.tumblr.com/ , http://sannlykke.blogg.no/ ,  http://nannanyc.blogg.no/ , http://inny.blogg.no/  , http://martineinewyork.blogg.no/ , http://vildesol.blogg.no/ , http://annarntsen.tumblr.com/


Er det vanskelig å få gode karakterer?

Ikke hvis du jobber hardt til du skjønner hva dere driver med i fagene. 

Har dere faget gym?

Nei, vi har CAS (Creativity Action and Service) hvor vi er nødt til å føre opp timer og skrive refleksjoner fra forskjellige klubber vi deltar i for å få CAS hours. For å få IB diplomet er vi nødt til å ha et visst antall timer i hver kategori, ellers får vi det ikke. (Dette gjelder bare for de som skal fullføre IB)

Blir året godkjent i Norge?

Det burde bli godkjent, men det virker som det er individuelt for hver skole i Norge, så det er viktig å snakke med rådgivere om dette. I tillegg er det viktig å velge riktig fagkombinasjon her borte slik at du får de godkjent. 

Må dere betale utfluktene med skolen selv eller er det inkludert?

Noen er inkludert, noen må vi betale selv, men alle er valgfrie.

Inneholder norskfaget nynorsk?

Nei, bare litteraturanalyse - Vi kan likevel lese en bok på nynorsk, men vi skal ikke lære gramatikken eller skrive på nynorsk osv.

Må man være veldig god i engelsk for å klare skolen?

Det er mange som er ganske dårlige i engelsk - spesielt fra asia, men de fleste klarer seg veldig fint. Det er mest sannsynlig nok å klare å holde en samtale og å gjøre seg forstått, men det lønner seg nok for ditt eget utbytte å kunne litt mer enn det som er helt "basic" og i alle fall kanskje minst ha karakteren 4 i engelsk fra året før.

Hvilken karakter i engelsk hadde dere før begynte der?

Jeg hadde 6.

Når begynner juleferien deres?

Siste eksamen er 6.desember.

Hvem bor dere på rom med?

Jeg bor på rom med to kjempesøte jenter fra Thailand - Cartoon og Pat.

Anonym

Hvordan ligger du ann med karakterer der nede? Gjør du det veldig bra eller hva?

Jeg ligger på A i alle fag.

synne <3<3

kaffedate om 32 dager?

JAAAAA (27 dager)


 

Hvis det skulle være noen som lurer på noe mer, kan jeg fortsette å oppdatere dette innlegget, så bare spør i vei.

 

♥ Anna

don't think twice, it's alrightHer er noen bilder fra en fantastisk helg med et fantastisk søskenbarn! Det var virkelig så utrolig koselig. Vi gikk rundt i det fineste området jeg har vært i her i New York til nå - Greenwich Village i nærheten av Bleecker Street. Det var bare en helt magisk stemning og bildene er virkelig ikke beskrivende nok for hvor fint det var der. På Olive Tree Cafè, rett ved siden av baren hvor Bob Dylan spilte sin første gig i New York, spiste vi også den beste sjokolade "mudcake" kaken jeg noen sinne har smakt. Magnolia Bakery (som er etter min mening overvurdert) er ikke en gang til å sammenligne. Åh, alt med denne helga var bare så bra! Kom tilbake, Dina.♥♥

Det er forresten bare å fortsette å stille spørsmål på det forrige innlegget (Link >her<) Jeg svarer en gang i løpet av helgen på et eget innlegg.

 

♥ Anna

still spørsmål

Noen lurte på om jeg kunne ha "spørsmålsrunde" i forrige innlegg. Spør i vei, så skal jeg svare i slutten av uka!

 

♥ Anna

HalloweenBest costume

Åh, hvor taknemlig jeg er for å ha opplevd Halloween i USA! Det er virkelig noe HELT annet enn i Norge og hele dagen har egentlig føltes mest som en drøm. Jeg klarer ikke skjønne at den har skjedd og jeg vet ikke helt hvorfor, men det er virkelig noe spesielt med denne dagen her. Alle husene har vært så kult pyntet, spesielt i Sleepy Hollow, og vi har til og med fått godteri!! Haha, aldri for gammel for "trick or treat". Nå sitter jeg og får den riktige stemningen ved å høre på soundtrack av Corpse Bride - som jeg elsker den filmen!
 Det er forresten helt sykt at det fortsatt er såpass god temperatur her at det ikke er noe problem å gå i shorts en dag! Nå skal jeg lese litt før jeg legger meg - god natt!

♥ Anna

New York Public Library

I går dro jeg til New York alene bare for å prøve det ut. Det var skikkelig ålreit og jeg følte at jeg fikk litt godt pusterom bare til å se, oppleve og føle på hele byen. Jeg var innom biblioteket, noe jeg absolutt ikke angrer på. Det må være det fineste bygget jeg har vært inne i noen sinne. Det var så utrolig stort og fint of stemningen på biblioteker er jo alltid helt spesiell i utgangspunktet. Da jeg gikk ut igjen bare tuslet jeg bortover før jeg tok en taxi til Central Park hvor jeg satte meg for å tegne på noe jeg har meldt meg på på skolen som heter "memory project" hvor vi skal tegne et barn som har mistet foreldrene sine også får barnet tegningen når vi er ferdige. Jeg vil virkelig at den skal bli bra!

Må bare si at jeg savner dere hjemme masse, men nå er jeg faktisk over halvveis! Sees snart alle sammen♥

 

♥ Anna 

Chinatown & BrooklynHei! Dette er bilder fra lørdagen. For første gang prøvde vi å ta subway og dro til det vi trodde var så nære brooklyn bridge som mulig. Det viste seg at vi måtte gå igjennom hele chinatown før vi kom oss dit, men det gjorde jo ingenting å se litt der også! Det var bare jeg, Julianne og Ingrid som var spreke nok til å gå over hele broen og det var definitivt verdt det! For en utsikt. Da vi kom over prøvde vi å finne et sted å spise så fort som mulig og fant en skikkelig bra italiensk restaurant! Ææ, pizzaen var i alle fall skikkelig god! Til tross for at vi klarte å ta subwayen til Harleem før vi tok den tilbake til manhattan på veg hjem, gikk det bra tilbake også.  Det var en utroolig koselig dag! Vi avsluttet den med å se på the notebook og spise popcorn♥♥♥

 

♥ Anna

oppsummering

Denne helgen har vært så utrolig koselig! Den startet med at mange av oss dro ned til Tarrytown for å spise på fredag også bare surret vi litt rundt før det endte med at jeg og Ingrid ble sittende på Coffee Labs (stamkunde #1 og #2) mens de andre gikk opp igjen til skolen. Der var det live musikk med to unge artister som var skikkelig flinke! Vi møtte også to amerikanske elever fra en annen skole og ble sittende å snakke med de kjempelenge der inne. På lørdag dro vi til Soho i New York, spiste frokost på et bakeri, satt og snakket på noen benker og bare gikk rundt og opplevde ett nytt sted. Det er det jeg elsker mest med å være her. Nå har jeg vrkelig fått søndagsfølelsen med hettegenser, musikk og pc og jeg bare slapper helt av. Det er godt!

 

♥ Anna

universiteter, cruise og gatemusikk

Her kommer flere bilder fra vakre Boston! Jeg fikk faktisk utrolig sansen for denne byen hvor atmosfæren var rolig og avslappet, men livet samtidig blomstret i gatene og hvor det var koselige restauranter, platebutikker og selvfølgelig store og fine skoler og universiteter i hver bydel. Jeg skal tilbake. 

I dag hadde vi PSAT som er en test for å sjekke hvordan vi ligger ann i forhold til den ordentlige SAT-prøven som er et opptakskriterie for å komme inn på universiteter i USA. Den gikk egentlig som forventet ikke særlig bra siden jeg valgte å ikke ta det så seriøst og øvde ikke i forkant heller. Den teller ikke og jeg satset ikke akkurat på å komme blandt de 5% beste i amerika som får stipend. Jeg tar livet som det faller seg! Om jeg så skulle finne ut at jeg vil studere her, så kan jeg heller prøve å fokusere mer på det da. 

Må bare si til alle hjemme at jeg er virkelig glad for at jeg fikk muligheten og tok sjansen på å dra hit. Til tross for hard skole, stressende hverdag og en økende kaffe-avhengighet for hver dag som går har jeg opplevd så utrolig mye som jeg føler at jeg har vokst så mye allerede og jeg har jo bare vært her i litt over en måned! Elsker følelsen av å stå på egne ben og jeg har virkelig åpnet meg for helt nye tanker som jeg ikke ville kommet på med mindre jeg hadde vært her. 

I morgen begynner vi på igjen med vanlig skole, så får vel prøve å få meg litt søvn før det.

 

♥ Anna

Boston

Heii! Nå har vi akkurat kommet hjem fra skoletur til Boston som egentlig gikk mest ut på å se på skoler vi ikke kommer inn på som Boston University, Harvard og MIT. Haha. selv om vi ikke var der i mer enn tre dager fikk jeg i alle fall sett nok til å føle på den gode atmosfæren og se meg litt rundt og jeg elsket det! Nesten litt småteit å si det, men jeg følte nesten at jeg likte meg bedre der enn i New York. Jeg er usikker på hva som gjorde det, men det var bare så koselig der. I tillegg har vi opplevd å kjøre en turistbuss som vi kjørte rett ut i vannet med og den ble til en båt, sovet i store gode senger og hatt et rent bad i noen dager og vi var også på et stort cruise-skip hvor vi fikk god middag og hvor steningen var på topp. Det eneste som var dumt var egentlig at vi hadde alt for lite fritid til å oppleve byen på egenhånd, men jeg har allerede bestemt meg for å reise tilbake en gang! 

Deler turen to eller tre fordi jeg har veldig mange bilder så det kommer flere i neste innlegg!

 

♥ Anna

siden sist
Unnskyld for fraværet, men jeg har prioritert søvn de siste dagene fordi det har jeg virkelig trengt! Denne lørdagen dro vi inn til Manhattan igjen og var inne i den største kostymebutikken jeg noen gang har vært i i alle fall! Det var såå mye utvalg, men såå dyrt, så vi skal se om vi finner en billigere neste helg. Vi var også i Central Park igjen. Det er sååå fint der!

De siste dagene har jeg fortsatt gjort skolearbeid, men jeg har kommet inn i noen slags rutiner så det er virkelig ikke så ille lenger! I dag hadde jeg faktisk veldig lite og var ferdig allerede klokka 10! Haha, okei når jeg skriver det sånn forstår jeg hvor mye mer vi faktisk har nå enn jeg noen gang har hatt tidligere. Det er sykt å tenke på at jeg har vært her en måned! Med alle opplevelsene føles det som om jeg har vært her en evighet, samtidig som ukene flyr avgårde og det er bare to måneder til juleferie! Herregud, jeg føler at jeg har vokst så mye både som person og med skole bare på denne måneden, så er spent på hvordan det blir til neste sommer. (Hvis jeg holder ut så lenge) - tuller. Nå skal jeg sove og forberede meg mentalt på biologi og engelskprøve i morgen og psyke meg opp til å øve mot supervanskelig kjemiprøve på torsdag. God natt!

 

♥ AnnaAnna, 18
EF Academy, New York. (2013-2014)

Fana Folkehøgskole, Bergen. (2015-2016)

arkiv

 • August 2015
 • Juli 2015
 • Juni 2015
 • November 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013

 • kategorier

 • Belgia
 • Bergen
 • Hjemme
 • New York
 • Nicaragua

 • lenker

  tumblr
  twitter
  weheartit

  hits